Warme havermoutpap maken, die lijkt op appeltaart

warme-havermoutpap-maken-header

Wil jij warme havermoutpap maken met de geur en smaak van verse warme appeltaart? Vorige week deelde ik het recept voor warme havermoutpap met banaan. Toen gaf ik al aan dat je eindeloos kunt variëren, deze warme havermoutpap ruikt en proeft naar verse warme appeltaart! Wil jij hier ook mee ontbijten of lunchen? Lees dan snel verder! 

Appeltaart is een taart op basis van een eenvoudig deeg en appels, eventueel met toevoegingen als rozijnen, kaneel en wordt vaak warm geserveerd.

Een paar leuke weetjes over appels, rozijnen en kaneel

  • Wist je dat de appel de meest gegeten fruitsoort in Nederland is? Gemiddeld eten we in Nederland 28 gram appel per dag!
  • Een appel bevat weinig calorieën, helaas zitten er niet veel vitamine C in maar wel veel voedingsvezels en kalium
  • Het woord kaneel komt van het Latijnse woord canella, wat stokje betekent
  • Kaneel, één van de bekendste en verleidelijkste specerijen, komt van oorsprong uit Ceylon; het huidige Sri Lanka. Het wordt wereldwijd in veel gerechten gebruikt en heeft geneeskrachtige eigenschappen
  • Kaneel is de gedroogde en opgerolde binnenste bast van de kaneelboom (cinnamomum verum). De rest van de bast wordt vermalen tot kaneelpoeder
  • Rozijnen zitten boordevol polyfenolen, magnesium, kalium en vitaminen
  • Rozijnen zijn een gezond alternatief voor koek en snoep

Warme havermoutpap maken

De basis van warme havermoutpap kun je alleen met havermout en melk maken. Dit is al erg lekker, maar kan ook een beetje saai zijn. In principe kun je er alles in doen wat jij lekker vindt, bv. zoals in dit recept appel, rozijnen en kaneel. Maar je kunt ook denken aan geraspte wortel, rozijnen en kaneel of peer, het is jouw feestje 🙂 Je kunt de havermoutpap ook iets voedzamer maken, door er een geprakte banaan aan toe te voegen. Dat heb ik gedaan in het vorige recept; warme havermoutpap met banaan. Als toppings geldt eigenlijk hetzelfde, je kunt je er op doen wat jij lekker vindt. De granola met rozijnen van Eezzie is hier heerlijk op, maar ook kun je er bijvoorbeeld vers fruit, kokosrasp, notenpasta of stukjes pure chocola op doen.

Recept warme havermoutpap met de geur en smaak van verse warme appeltaart

Ingrediënten:

(Voor 1 persoon)

Voor de warme havermoutpap:

  • 30 gram havermout
  • 150 ml melk (soort melk naar eigen keuze)
  • 1 appel
  • Handje rozijnen
  • Theelepel kaneel

Voor de topping:

Zo maak je het:

1.Doe de havermout en melk in een pannetje
2.Was de appel en snijd deze in kleine stukjes (je hoeft hem niet te schillen, mag natuurlijk wel als je dit lekkerder vindt) en voeg deze toe aan de havermout en de melk
3.Doe de rozijntjes en kaneel erbij
4.Warm de havermoutpap langzaam op en roer het goed door elkaar, tot het begint te pruttelen. Blijf regelmatig roeren zodat het niet aanbakt in het pannetje
5.Zodra de melk goed ingedikt en warm is kun je bijna genieten en ruik je de geur van verse warme appeltaart al…
6.Doe de warme havermoutpap in een kom en maak af met de toppings

1.Doe de havermout en melk in een pannetje
2.Was de appel en snijd deze in kleine stukjes (je hoeft hem niet te schillen, mag natuurlijk wel als je dit lekkerder vindt) en voeg deze toe aan de havermout en de melk
3.Doe de rozijntjes en kaneel erbij
warme-havermoutpap-maken-5
5.Zodra de melk goed ingedikt en warm is kun je bijna genieten en ruik je de geur van verse warme appeltaart al…
warme-havermoutpap-maken-6
6.Doe de warme havermoutpap in een kom en maak af met de toppings

Eet smakelijk!

Wil je nog meer recepten om warme havermoutpap te maken?

Warme havermoutpap is mijn favoriete ontbijt of lunch in de herfst/winter, maar zoals ik al aangaf kun je eindeloos variëren. Vind je het leuk als ik nog meer recepten deel om warme havermoutpap te maken? Of misschien heb jij nog wel een recept wat je wilt delen, laat dan een reactie achter onder deze blog!

Veel liefs,
Bianca

Reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *