Gezond ontbijt recept; gebakken appel met rozijnen en kaneel.

gezond-ontbijt-recept-header

Vandaag deel ik een gezond ontbijt recept, die je tevens ook prima met de lunch kunt eten 🙂 Yoghurt/kwark of skyr met gebakken appel, rozijnen en kaneel! Dit recept heeft iets weg van de warme havermoutpap met de geur en smaak van verse warme appeltaart, want als je de appel aan het bakken bent ruikt het precies hetzelfde. Doordat bij dit recept geen havermout toegevoegd zit, is het een wat lichter ontbijt of lunch. 

Kwark is een soort verse kaas dat wordt gemaakt van melk, verkrijgbaar van mager tot vol.

Yoghurt/kwark of skyr?

Tegenwoordig is er zoveel keus in zuivel! Soms maakt dat de keuze lastig, yoghurt/kwark of skyr?  Volle/magere zuivel? Lactosevrij/soja? Smaken verschillen, de 1 vindt yoghurt lekkerder maar de ander is weer fan van kwark. Ik heb zo mijn periodes, ik heb een lange tijd Griekse yoghurt 0% vet gegeten, maar ook magere kwark en nu eet ik veel skyr 0% vet. Soms wordt je door een allergie beperkt en mag je bijvoorbeeld alleen lactosevrije zuivel eten. Gelukkig is daar tegenwoordig ook genoeg variatie in. 

Misschien maken deze feiten je keuze makkelijker:

  • Magere yoghurt bevat nauwelijks verzadigd vet en dat zou volgens het Voedingscentrum goed zijn voor een laag cholesterolgehalte, waardoor de kans op hart- en vaatziekten daalt.
  • Kwark is een soort verse kaas dat wordt gemaakt van melk, verkrijgbaar van mager tot vol.
  • Skyr is een van origine IJslands melkproduct, ‘naar eeuwenoud recept’, dat weinig vet bevat maar toch een volle romige smaak heeft. Skyr bevat meer eiwit en meer calorieën dan magere yoghurt of kwark.

Gezond ontbijt recept

Eigenlijk is dit een heel simpel recept, maar toch geeft het je variatie in je ontbijt of lunch met zuivel en fruit! Zomers ben ik liefhebber van zuivel met koud fruit, bijvoorbeeld aardbeien of blauwe bessen. In de herfst/winter heb ik altijd meer behoefte aan iets warms, daar is dit recept ideaal voor!

Dit heb je nodig om het gezond ontbijt recept te maken

Ingrediënten:

(voor 1 persoon)

  • 200 gram yoghurt/kwark of skyr 
  • 1 appel
  • 10 gram rozijntjes
  • Theelepel kaneel

Zo maak je het

1.Was de appel en snijd deze in kleine stukjes
2.Doe een klein beetje olie in de koekenpan
3.Doe de stukjes appel, rozijnen en kaneel in de koekenpan en roer dit goed door elkaar
4.Bak de stukjes appel, rozijnen en kaneel in de pan, totdat de stukjes appel lekker warm en zacht zijn geworden
5.Doe de yoghurt/kwark of skyr in een kom
6.Doe de warme appel met rozijnen en kaneel op de yoghurt/kwark of skyr

3.Doe de stukjes appel, rozijnen en kaneel in de koekenpan en roer dit goed door elkaar
4.Bak de stukjes appel, rozijnen en kaneel in de pan, totdat de stukjes appel lekker warm en zacht zijn geworden.
gezond-ontbijt-recept-2
6.Doe de warme appel met rozijnen en kaneel op de yoghurt/kwark of skyr

Eet smakelijk, Eezzie peasy toch?!

Gezond tussendoortje

Dit gezond ontbijt recept kun je ook als gezond tussendoortje eten, dan laat je alleen de yoghurt/kwark of skyr weg en doe je de warme appel met rozijntjes en kaneel in een kom. Dan heb je een lekker warm gezond tussendoortje!

gezond-tussendoortje
Een lekker warm gezond tussendoortje! Warme appel met rozijntjes en kaneel.

Sinterklaas komt weer in het land, binnenkort deel ik hier een gezond recept voor… Heb jij al een idee? 

Veel liefs,
Bianca 

Reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *